<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Bli klimathjälte i ditt eget hem med smart app

2 min
Mattias Sjöstrand
9 okt, 2019

Glömmer du också att släcka lampan innan du går hemifrån ibland? Du är inte ensam. Men det finns sätt att hålla koll på din energiförbrukning.

Slösa inte med jordens resurser

Det är inget snack om saken. Att minska sin elförbrukning är viktigt. En lampa som står tänd när det inte är någon hemma eller en TV som står i standby fast den inte används på flera dagar bidrar till ett onödigt slöseri med jordens resurser.

2018 blev Mölndal Energi Sveriges första fossilfria energibolag. Vi är sparsamma med våra resurser i produktionen av värme och el och använder förnybara restbränslen som blivit över i andra verksamheter.

Men vi nöjer oss inte med det, så för att hjälpa våra kunder att minska sin energiförbrukning utvecklade vi appen Watter. Den innehåller smarta funktioner som kalkylerar hur mycket el som används i ditt hushåll och ger tips på hur du med enkla medel kan dra ner på slöseriet.

Visste du att?

  • Apparater som står i standby-läge kan stå för upp till 10 procent av din elförbrukning.
  • För varje grad du sänker inomhustemperaturen minskar uppvärmningskostnaderna med cirka fem procent.
  • Om du kokar mat med locket på spar du cirka 30 procent av energin jämfört med att koka utan lock.
  • En spis med glaskeramikhäll är mer energisnål än en spis med gjutjärnsplattor.
  • Lågvolts-halogenlampor använder el även när lampan är släckt eftersom transformatorn alltid är på.
  • Lågenergilampor drar bara en femtedel så mycket el jämfört med vanliga glödlampor, samtidigt som de håller tio gånger längre.

Den bästa kilowattimmen är den som inte används. Genom att minska din elförbrukning kan du spara både energi och resurser, vilket är bra både för dig och för planeten. Om du frågar oss på Mölndal Energi så tycker vi att det gör dig till en riktig nolla. Nu för tiden finns det ganska många som får sin el från noll fossila bränslen. Men vi behöver bli fler!

Är du en riktig nolla så kan du använda appen Watter.

Läs mer om hur kan bli en riktig nolla

Prenumerera på bloggen