<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Hur gör man köttbullar och väljer elleverantör?

4 min
Maria Åberg
17 aug, 2019

Vissa vet precis hur man lagar världens godaste köttbullar, precis lika goda som mormors. Andra vill kanske inte lägga en massa tid i köket, utan köper i stället färdiga. Och så finns det ju dom som inte äter kött över huvud taget. För många ställs grundläggande frågor kring matlagning första gången på sin spets vid ett väldigt speciellt tillfälle – när man flyttar hemifrån.

Okej, det är tusen grejer att kolla upp och checka av inför flytten hemifrån, men man får ta det viktigaste först och lösa resten sen. Det mesta går ju faktiskt att fixa efter hand. Som att skaffa fler kastruller till exempel. Och att bli bättre på att laga god mat nu när man faktiskt själv måste ta ansvar för all matlagning.

Det mesta löser sig med tiden

Dom flesta vardagsrutiner utvecklar man över tiden när man själv styr över tillvaron. Så det är ingen idé att planera alltför noga i förhand. Det blir ju ändå som det blir, och det brukar bli bra.

Men så är det ju dom där sakerna man bara måste fixa inför flytten. Saker som måste finnas på plats och fungera när man flyttar in. Bredband, hemförsäkring och el till exempel. Om man inte hinner sätta sig in i alla detaljer för att själv göra det bästa valet av leverantör, kan man ju fråga någon annan om tips och råd. Man kan ju faktiskt byta leverantör senare när man får tid och lust att sätta sig in i alla detaljer ...

Med lite framförhållning gör du rätt val


Tyvärr är det ofta så att den där tiden och lusten att sätta sig in i detaljer aldrig infinner sig. Det är så mycket annat som känns viktigare, och därför blir det inte av att man verkligen sätter sig ner och funderar på vilken som är den bästa leverantören för just mig. Därför är det smart att ta en extra funderare så att man gör rätt val redan från början. I synnerhet när det gäller elleverantör eftersom det är väldigt små prisskillnader mellan dem och man kanske inte inser vad man egentligen får för pengarna. Till exempel el som till 100 % kommer från förnybara källor kostar bara några tior extra per år för ett ensamhushåll.

Genom att göra ett aktivt val av elleverantör vet du att du får precis den elektricitet och det pris som är bäst för dig.

För att hjälpa dig på traven med flytten har vi satt ihop en checklista med saker du bör tänka på när du flyttar hemifrån. Ladda gärna ner den. Lycka till med din egen nya bostad!

Ladda ner checklistan

Prenumerera på bloggen