Energy Hack, vår idétävling om solenergi, hölls i veckan

2 min
Mattias Sjöstrand
22 nov, 2019

För att ge ny kraft till energibranschen har Mölndal Energi i veckan arrangerat Energy Hack, en idétävling där ett tjugotal studenter från olika utbildningar och discipliner fick 24 timmar på sig att komma på lösningar till frågan ”Hur kan vi få fler att använda sig av solenergi?”.

Efter ett intensivt dygn presenterade de olika studentlagen sina lösningar inför en multidisciplinär jury. Alla lagen imponerade på juryn med sina innovativa och spännande idéer och det var ett tufft beslut att välja vinnarna.

Till slut enades juryn om att tilldela Lag 2 pris för bästa genomförbara idé för deras lösning som handlade om att låta energibolag arrendera tak för solceller av husägare.

Lag 3 fick priset för bästa kreativa idé för deras lösning ”Fyll taken” som genom lokalt engagemang hos invånarna i Mölndal vill få fler företag och fastighetsägare att investera i solenergi.

På Mölndal Energi tror vi att många utmaningar kan lösas genom att blanda olika perspektiv och kunskaper. Tack vare de tävlande studenternas olika kompetenser kom de fram till spännande lösningar som kan hjälpa oss att fortsätta vårt arbete mot ett mer hållbart samhälle.

_Q3A9020

 

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter