Mölndal Energi har beviljats förlängt medlemskap i prisdialogen 2017

1 min
Henrik Lyngåker
9 jun, 2017

Vi har inom Prisdialogen tillsammans med ett representativt urval av våra kunder förankrat kommande prisförändring. Den huvudsakliga anledningen till prishöjningen är att den elproduktion som uppstår i samband med fjärrvärmeproduktionen genererar lägre intäkter på grund av fallande marknadspriser på el och elcertifikat. Fjärrvärmepriset för näringsidkare och konsument höjs i genomsnitt med 1,5 procent från och med 1 januari 2018.

-"En fjärrvärmekund för 5 år sedan var relativt maktlös – sista oktober varje år kom ett kortfattat brev som deklarerade vad priset för nästa år skulle vara. I bästa fall motiverat i en mening. Inom ramen för Prisdialogen träffas nu kunderna och leverantören vid flera tillfällen där vi som kunder får en djup insyn och förståelse för leverantörens affärsmodell, produktionsfrågor och hur vi kan hjälpa dem att få energieffektivitet i hela deras system, vilket över tid ger förutsättningar för ett lägre energipris och en stabil prisutveckling. Det är transparent, högt i tak och helt opretentiöst.” säger Pelle Jansson, Platzer Fastigheter AB.

- ”Vi fortsätter vårt viktiga arbete med att stärka förtroendet genom en nära dialog med våra kunder och har målsättningen att nå Sveriges nöjdaste kunder. Prisdialogen ger kunden trygghet om framtida prisutveckling vilket lägger en bra grund för fortsatta samarbeten och nya affärer.” säger Peter Maksinen Mölndal Energi.

Läs mer på Prisdialogen webbplats.

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter