<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Vad står det egentligen i avtalsvillkoren?

1 min
Karin Ekh
25 maj, 2019

När du uppdaterar din dator eller smartphone, läser du verkligen igenom användarvillkoren eller klickar du bara på ”Godkänn”? Genom att köpa, hyra eller använda något har man oftast i juridisk mening ingått ett avtal som har ett antal villkor kopplade till sig, och Mölndal Energis avtalsvillkor är inget undantag.

Alla är inte lika grundliga

Teckna hemförsäkring, köpa ny tvättmaskin, byta teleoperatör ...

I ärlighetens namn måste man nog säga att avtalsvillkor i allmänhet inte är någon vare sig enkel eller rolig läsning. Det är ju i grunden ett juridiskt dokument och därför måste det vara skrivet på juridiskt korrekt sätt. 

Vissa människor är dock så grundliga och noggranna att de läser igenom vartenda litet finstilt villkor innan de fattar ett köpbeslut. Andra tycker att det mest rationella är att inte lägga en massa tid på att läsa och försöka tolka detaljer som inte upplevs relevanta för en vanlig konsument.

Våra avtalsvillkor i sammanfattning

Du kanske tillhör dem som inte orkar plöja igenom sida upp och sida ner med finstilta paragrafer, men ändå vill veta vad som står i avtalsvillkoren? Då kan du ladda ner och läsa sammanfattningen av våra avtalsvillkor. Här får du en enkel översikt över vad det egentligen handlar om och vilket ansvar som är vårt, respektive ditt, i olika situationer som kan uppstå.

Ladda ner förenklade avtalsvillkor

Prenumerera på bloggen